:::: MENU ::::

Fii sanatos, in loc sa faci ceva pentru a te insanatosi

Viata nu are vreun sens predefinit pe care ar trebui sa il gasesti, nu are un scop predefinit pe care sa il urmaresti. Tu nu ai un scop pe care ti l-ar fi impus Dumnezeu, dar ai o functie, aceea sa creezi sensul, scopul vietii tale.

Ai putea scrie chiar acum, care este Scopul Vietii Tale, ai putea sa faci o Declaratie de Intentie in legatura cu Cine si Ce Esti cu Adevarat. Asta te va muta din starea de A FACE in starea de A FI. Intotdeauna esti ceva, iar corpul tau iti arata ceea ce esti.

Majoritatea oamenilor inteleg ca trebuie sa faca ceva pentru a fi ceva. Pentru ca esti ceea ce esti, vei face anumite lucruri, nu invers, iar pentru a trai corect, va trebui sa nu faci lucruri care sa incalce cu violenta cel mai profund sentiment al tau legat de Cine Esti Tu cu Adevarat.

Va dau un exemplu foarte simplu si usor de inteles, care are legatura cu banii. Multi oameni saraci incearca sa faca diverse lucruri pentru a se imbogati, insa de regula nu reusesc, in schimb multi oameni bogati, care dintr-un motiv sau altul isi pierd la un moment dat toata averea, reusesc de cele mai multe ori sa castige apoi suficienti bani si sa devina din nou bogati. De fapt ei nu inceteaza nici macar o singura clipa A Fi Bogati, asa cum si cei saraci Sunt Saraci tot timpul, indiferent ce fac pentru a nu mai fi.

Starea de A FI este un sentiment, nu o actiune. Totusi, tu poti hotara sa te simti intr-un anumit fel. Adica, ai puterea de a decide cum te vei simti si cum te simti chiar acum. Folosind acest instrument, intregul Univers ti se deschide si ti se da absolut toata libertatea ca sa fii si sa traiesti experienta a Cine Esti cu Adevarat.

Despre aceste lucruri puteti citi in cartile lui Neale Donald Walsch, pe scurt in “Cei ce aduc lumina” si mult mai detaliat in “Conversatii cu Dumnezeu“.

Am scris aceste randuri pe de o parte pentru ca ele va pot fi de mare folos in general, pe de alta parte pentru a va atrage atentia asupra unei practici extrem de contraproductive pe care l-am observat la unele persoane. Probabil ati intalnit si voi persoane care, prin discutiile pe care le au cu ceilalti, se prezinta ca niste persoane bolnave, facand adevarate declaratii de intentie a Ceea ce Sunt Ei cu Adevarat in acest sens: “Sunt bolnav de inima.”,  “Sunt hipertensiv.”, “Sunt diabetic.”, etc., iar consecintele sunt evidente.

Citind aceste randuri, ai facut primul pas, acela de a intelege, de a constientiza, dar pentru ca ceea ce ai citit sa-ti fie de folos, mai trebuie sa faci doi, sa completezi propria declaratie de intentie si sa traiest corect. Nu uita sa treci in declaratia ta: Sunt Sanatos.

Succes!


So, what do you think ?