:::: MENU ::::

Despre valori

Fiecare dintre noi credem despre unele lucruri ca ele sunt bune, despre altele ca sunt rele, foarte simplist spus asta ne defineste sistemul de valori. Desigur fiecare gand are si un anumit nivel energetic corespunzator.

Importanta este modificarea sistemului nostru de valori, care este normal sa se intample prin evolutia noastra personala. Din nefericire nimeni nu este ferit de momente de involutie, de acest pericol fiecare trebuie sa se fereasca singur.

Pe seama unor emotii puternice, mai ales daca acestea sunt promovate excesiv in media, putem fi tentati sa adoptam anumite idei, care nu sunt compatibile cu sistemul nostru de valori. Este bine sa nu cadem in asemenea capcane.

Multi sunt acum de parere ca pedeapsa cu moartea ar rezolva unele probleme. Este ceva extrem, dar sunt multe alte idei pe care suntem tentati sa le acceptam, datorita ambalajului in care primim informatiile. Fiecare este liber sa gandeasca, fiecare este liber sa analizeze care ganduri sunt ganduri proprii, conforme cu propriul sistem de valori si care sunt gandurile altora, pe care suntem pe punctul de a le adopta.

Relationarea cu ceilalti trebuie sa fie in directia incercarii de a ridica pe altii la nivelul nostru, de a ne ridica la nivelul unora care pot reprezenta modele pentru noi, nu coborarea la nivelul unora care ne-ar trage in noroi.


So, what do you think ?