:::: MENU ::::

Decide si actioneaza, nu incerca

Le spun oamenilor, de cate ori am ocazia, sa dea comenzi clare si fara echivoc subconstientului, daca vor ca acesta sa faca o schimbare. De cele mai multe ori primesc raspunsul: “Da, am inteles, voi incerca si eu.”

Tocmai asta spun, sa nu incerci, ai mai incercat si nu ai reusit, eu iti spun sa decizi.

De exemplu, daca vrei sa slabesti, ai de facut cativa pasi simpli. Cauta o dieta potrivita, vezi ce trebuie sa faci, cum iti va schimba viata, cum se va derula faza de slabire, cum va fi apoi mentinerea greutatii. Stabileste clar de ce vrei sa slabesti, cat vrei sa slabesti, imagineaza-ti toate beneficiile pe care ti le va aduce o greutate corporala optima.

Dupa ce stii toate aceste lucruri, ia decizia. Ii transmiti subconstientului ca vei face aceasta cura de slabire asa cum scrie la carte, pana ajung la greutatea optima. Luarea acestei decizii va insemna ca subconstientul va actiona in aceeasi directie, te va ajuta sa slabesti, in plus nu vei pofti nici dulciurile, nici sucurile, ca sa amintesc doar doua dintre cele mai importante surse de ingrasare.

Decizia ta va schimba modul in care subconstientul iti coordoneaza corpul si nu trebuie sa apelezi la vointa.

In principal din cauza dulciurilor consumate in exces, am ajuns la o grutate corporala cu cca. 20% peste cea optima (cea pe care am avut-o intre 18 si 45 de ani). Am decis acum vreo doua luni sa revin la acea greutate la care m-am simtit cel mai bine, la care am functionat cel mai bine. Respect cateva reguli, dar nu este greu, nu mi se pare un efort. Cantarul mi-a aratat azi dimineata o diferenta de doar 3,1 kg fata de greutatea tinta, iar pana la sfarsitul lui aprilie, inceputul lui mai diferenta va fi zero.

Consider ca pentru organismul uman consumul de alcool nu este benefic, asa ca de cativa ani buni am decis sa nu mai consum alcool, asa am facut, asa a ramas. Nu eram un consumator semnificativ, dar de la putin la nimic, este un pas destul de mare.

Acum mai bine de douazeci de ani am decis sa nu mai fumez, iar in urma deciziei nu numai ca m-am lasat definitiv de fumat, dar nici nu am poftit vreodata tigara, cum li se intampla celor care incearca.

Ia si tu o decizie, schimba-ti viata in bine. Decide orice, subconstientul te va asculta, te va ajuta.


So, what do you think ?